5 důvodů, proč si zamilujete zahradní plynový gril Chan-Broil

5 důvodů, proč si zamilujete zahradní plynový gril Chan-Broil

Plynové grily upřednostňuje asi 70 % Američanů. A moc dobře vědí proč. U nás si svoji přízeň také pomalu získávají, jen musejí více bojovat s naším strachem z nových věcí a tábornickou tradicí. My pro vás máme 5 hlavních argumentů, proč byste se jim neměli vyhýbat.

1. Během vteřiny máte gril roztopený

Plynový gril zapálíte pouhým stisknutím tlačítka. Nemusíte hledat papír a sirky, abyste rozehřály brikety, ani vás nečeká test trpělivosti. Když chce člověk grilovat, má chuť na šťavnaté maso hned. Plynový gril to respektuje. S ním si můžete pochutnávat na grilovaných pochoutkách během chvilky a nemusíte čekat na dostatečně rozpálené uhlíky.

2. Rovnoměrný ohřev a snadná regulace teploty

Plynové zahradní grily vám zajistí stálou a neměnnou teplotu. Nemusíte u nich zjišťovat, na kterém místě jsou uhlíky nejvíc rozpálené a kde se vám suroviny ani neohřejí. Udržují stálou teplotu a rozložení tepla je rovnoměrné po celé grilovací ploše, takže ji můžete využít do posledního centimetru. Většina plynových grilů má ve víku integrovaný teploměr, a tak přesně víte, kdy začít grilovat. Teplota se navíc díky zabudovaným regulátorům intenzity hoření snadno reguluje.

3. Šťáva z masa neodkapává do uhlíků

Při grilování steaků na grilu s dřevěným uhlím odkapává tuk na rozpálené uhlíky a spaluje se, takže vznikají jedovaté zplodiny a nepříjemný kouř. Nic takového u plynového grilu trpět nemusíte. Šťáva z masa kape do speciální misky a snadno ji následně vylejete. V očích vás nebude pálit kouř z ohně, ani se vám do vlasů nebude přimotávat vyletující popílek. O voňavém oblečení, které i voňavým zůstane, ani nemluvě.

4. Bezpečnější provoz a snadnější čištění

Byť by se manipulace s plynem mohla zdát rizikovější, není tomu tak. Plynové grily jsou pro své uživatele zcela bezpečné. Snadno se obsluhují a jsou maximálně komfortní. Při grilování s pomocí plynu vzniká méně nečistot, takže je následná údržba daleko snadnější, než když musíte čistit rošt z grilu na dřevěné uhlí.

5. O 30 % nižší spotřeba plynu oproti tradičním plynovým grilům

Pokud si pořídíte zahradní gril s technologií TRU – Infrared, ušetříte při běžném provozu nezanedbatelné množství plynu. Při grilování ho spotřebuje asi o třetinu méně, takže nemusíte tak často měnit a dokupovat plynové bomby. Takovou úsporu vaše peněženka rozhodně pocítí.

Přesvědčili jsme vás, že plynový gril je pro vás ta správná volba? Tak se podívejte do nabídky firmy Mountfield a vyberte si přenosný gril – stolní nebo samostatně stojící.

Článek 5 důvodů, proč si zamilujete zahradní plynový gril Chan-Broil byl publikován 15. dubna 2015 v 23.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...