Uzení masa v pohodlí domova

Tagy:  digitální udírna, automatická udírna, uzení masa

Sponzorované odkazy:

Uzení masa v pohodlí domova

Venku už asi teplo nebude, takže si venku letos těžko něco ogrilujeme nebo vyudíme. Co takhle si ale něco vyudit v pohodlí a teploučku doma? Vzhledem k tomu, že jsou digitální udírny lehké a skladné, dají se doma umístit kamkoliv v blízkosti digestoře. V kuchyni vám pak poslouží i jako sušička ovoce nebo pomalu pečící trouba.

S digitální udírnou navíc odpadá starost se správnou teplotou masa a délkou uzení. Udírna je plně automatizovaná, vnitřní termostat hlídá správnou teplotu a až bude maso křehké a šťavnaté, udírna vás sama zavolá. Pokud hned nepřiběhnete, dokáže maso udržet maso teplé i několik hodin.

Bradley SmokerBradley Smoker Autor: alza.cz

Provoz

Na provoz udírny stačí zapojit jí do elektrické zásuvky, voda a dřevěné chipsy nebo brikety. Dávkování briket si udírna řídí sama a chladný kouř, který produkuje, uvolňuje čistou chuť dřeva. V mase nejsou cítit ani nežádoucí zplodiny, protože se spálená briketa automaticky odsouvá pryč.

Teplota masa

Do masa, které chcete vyudit, zapíchněte monitorovací jehlu, nastavte některý z provozních režimu a proces uzení může začít. Na LED displeji jdi nastavit buď čas a teplotu uzení nebo cílovou vnitřní teplotu masa. Elektrická udírna teplotu stále sleduje díky integrovanému teploměru v sondě, která je zasunuta do masa. Pod masem je navíc umístěn zásobník pro odkapávání tuku, ze kterého si můžete udělat k masu sos.

Bradley SmokerBradley Smoker Autor: alza.cz

Bradley Smoker – displayBradley Smoker – display Autor: alza.cz

Brikety do udírny

Brikety jsou vyrobeny z přírodního slisovaných třísek, bez jakýchkoliv přísad. Chuť kouře je dán podle různých druhů dřeva a je produkován v počátečních minutách hoření.

Nejsilnější aroma má Mesguite a hodí se na uzení hovězího a vepřového masa.

Olše a javor dodají výraznou chuť mořským plodům, šunce nebo slanině.

Pro uzení zvěřiny, vepřového masa a hovězích žeber je vhodný dub.

Pecan nebo ořechovec se rovněž hodí na hovězí, zvěřinu a vepřové maso.

Sladké a jemnější aroma jabloně a třešně sedí kuřecímu masu a sladkovodním rybám.

Brikety se vyrábějí dokonce i z dubových sudů od whisky.

Článek Uzení masa v pohodlí domova byl publikován 30. listopadu 2017 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...