Celoplošné koberce jsou zase IN

Celoplošné koberce jsou zase IN

Říkáte si, že na trhu existuje velké množství koberců, a vy nevíte, který vybrat? V tomto článku vám popíšeme, proč metrážový koberec od kobercehit.cz by mohl být právě ten pravý pro vás. Navíc ještě za přívětivou cenu.

Metrážový koberec pokrývá celou podlahu pokoje, na rozdíl od doplňkových kusových koberců. Vaše místnost bude působit elegantně a celistvě, koupí metrážového koberce jistě chybu neuděláte. U nás v kobercehit.cz se soustředíme na spojení kvality a nízké ceny.

Kritérií, podle kterých si můžete koberec vybrat, je několik. Jako například:

  • délka a šířka metrážového koberce
  • délka a konstrukce vlasu
  • vhodná třída zátěže
  • materiál
  • hořlavost a další.

V současných domácnostech spíše převažují plovoucí podlahy či PVC linolea, ale pravdou je, že žádný jiný povrch nenavodí takový dojem tepla, útulnosti a příjemného prostředí domova jako právě koberec.

Věděli jste také, že koberce dále například zadržují teplo, tlumí hluk, pohlcují prach a zlepšují akustiku? Jsou také velmi příjemné pro chůzi naboso, kdo by tuto jeho vlastnost neocenil?

Jaké jsou výhody koberce v metráži?

Metrážový koberec má řadu výhod. Jeho hlavní předností je možnost jej nařezat na vámi přesně stanovený rozměr, který se vám vejde na centimetr přesně do místnosti, kam koberec plánujete umístit. Položení tohoto typu koberce je také snazší, než je tomu v případě jiných druhů.

Z dostupné šíře se zákazníkovi uřízne požadovaná délka, která musí být vždy zaokrouhlena na celých 5 cm. Současně je dobré počítat s dostatečnou rezervou, ideálně 10 cm, z důvodu možné nepravoúhlosti stěn v pokoji a jiných vzniklých nerovností.

Potřebný rozměr vždy měřte ode zdi ke zdi, nikoliv od lišt. Berte také v potaz nejširší a nejdelší vzdálenost včetně okenních výklenků a síly zdi u vstupních dveří. U starších budov je doporučené měřit délku stěn po obou stranách, aby měl koberec vyhovující rozměr a dobře do místnosti pasoval.

Údržba a péče o koberec

Je dobré se vždy ihned v prodejně při koupi vašeho vybraného koberce informovat, jak jej udržovat, aby si udržel svoji kvalitu a funkčnost co nejdéle. Zvolte vhodný materiál koberce do vašeho interiéru, také volba místnosti rozhoduje.

Jistě byste neradi zažili nepříjemné překvapení v podobě rychle vybledlého koberce z důvodu neustálého slunečního svitu či jeho vydření a jiné zničení kvůli přílišné namáhavosti a zátěži koberce. Tomu všemu se dá předejít.

Metrážový koberec se hodí do každé místnosti – možná kromě koupelny a toalety. Přijďte si vybrat ten pravý pro vás k nám do prodejny koberců a podlah kobercehit.cz v Rokycanech. Kobercům skutečně rozumíme, rádi vám poradíme, koberec s vámi vybereme či jej také ve vašem pokoji položíme.

Článek Celoplošné koberce jsou zase IN byl publikován 30. srpna 2019 v 09.15 v rubrice Byt. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...