3 tipy na úžasné výlety v Plzeňském kraji

3 tipy na úžasné výlety v Plzeňském kraji

Plzeňský kraj vás uchvátí svou rozlohou. Ukrývá v sobě nádherná místa. Pokud se sem vydáte, bude se vám hodit náš článek s tipy na výlety.

Kam vyrazit v Plzeňském kraji?Kam vyrazit v Plzeňském kraji?

Základní info o Plzeňském kraji

Plocha Plzeňského kraje zabírá 7 600 km2. Bydlí zde skoro 600 000 lidí, díky čemuž získal 8. místo pro nejobydlenější a 3. místo pro největší český kraj. Díky tomuto rozdílu je to 2. nejméně zalidněný kraj. Turisté si tak mohou užít velké množství klidu.

Hora Velká Mokrůvka s výškou 1 370 m n. m. je nejvyšším bodem kraje. Její vrchol je pro turisty nedostupný. Pokud chcete v Plzeňském kraji zůstat přes noc, zvolte chatu. Získáte nevídané soukromí, a navíc budete velmi blízko přírodě. Chaty a chalupy v ČR si za roky vybudovaly velkou tradici, záleží tedy pouze na vás, jestli preferujete ubytování s bazénem, na samotě nebo přímo u vody.

Zoologická zahrada Plzeň

Kam jinam s dětmi než do zoologické zahrady? Plzeňská zoo nabízí opravdu hodně zážitků. K dispozici je nejméně 6 vymazlených expozic – Afrika, Asie, Severní Amerika, Jižní Amerika, Evropa, Austrálie a pár dalších.

Zoo se v minulosti spojila s botanickou zahradou, což z ní činí naprosto úžasnou podívanou. O zvířata pečují profesionální chovatelé, kteří jim dávají vše, co potřebují. Při návštěvě se přesvědčíte na vlastní oči vy sami. V případě hladu zajděte do občerstvovacích zařízení. Chcete vidět veřejné krmení? Probíhá každý den po celý rok, stačí si zjistit čas na stránkách zoo.

Okolí Plzně má co nabídnoutOkolí Plzně má co nabídnout

Zámek Zbiroh

Vznik Zbirohu se datuje do konce 12. století. Dominantou tohoto nejstaršího šlechtického sídla je hlásná věž. Nachází se tu nejhlubší evropská studna a hradní kaple. Podoba Zbirohu se postupem času měnila, za dnešní podobu děkujeme Rudolfu II. Habsburskému.

Expozice vás seznámí s historií zámku a s životem rytířů templářského řádu. Po prohlídce si pochutnejte na jídle v zámecké krčmě s názvem U Rudolfovy kratochvíle.

Určitě nezapomeňte na zámecký lesopark, jenž skrývá zábavné lanové centrum s dvěma okruhy. Užijí si zde rodiče i děti.

Přírodní rezervace Amálino údolí

Amálino údolí skrývá mnoho zajímavostí. Díky jedinečnosti je od roku 1994 vyhlášeno jako přírodní rezervace. Údolí má do symetrie opravdu daleko, naopak je velmi nepravidelné. Velká část údolí se dělí o místo s údolím Zlatého potoka.

Co tak zajímavého Amálino údolí ukrývá? Suťová pole, mokřady, skaliska, prameniště, vzácná stromová uskupení a ohrožené druhy zvířat a rostlin.

Bohužel, turisté mohou jen na stezku s názvem Cestou zlatokopů okolo Zlatého potoka. Stezka má cca 7,5 km a zabere vám 2,5 hodiny. Je vhodná i pro děti.

Článek 3 tipy na úžasné výlety v Plzeňském kraji byl publikován 2. března 2021 v 19.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...