Trendy interiérového designu na léto 2024

Sponzorované odkazy:

Trendy interiérového designu na léto 2024

Máte v plánu předělat v létě svůj dům, aby odpovídal moderním trendům roku 2024? Pak vás jistě zajímá, co je in. Sepsali jsme pro vás nejžhavější tipy na moderní design, abyste je nemuseli složitě hledat.

V této sezóně se designéři inspirují přírodou, naplňují prostory organickými prvky, přírodními materiály a všestrannou harmonií, která zdařile spojuje estetickou stránku věci a funkčnost.

Přidejte domů texturu

Inspirace sofistikovanou gotikou, to je přidání dekoračních akcentů v podobě dřevěných obkladů. Vertikálně umístěná rýhovaná prkénka dodají vizuální zajímavost každé místnosti. Hodí se nejen jako optický předěl místnosti, ale i jako dekor kuchyňských skříněk, až po osvětlení a dekorace. Ozvláštní prostor a dodají mu jinou hloubku.

Inspirace přírodou

V souladu s rostoucím důrazem na udržitelnost a přírodní design se organické formy dostávají do centra pozornosti interiérů léta 2024. Nábytek a dekorace, inspirované přírodním světem, zahrnují plynulé tvary, zakřivené linie a asymetrické siluety. Od sošek, přes zrcadla nepravidelného tvaru a svítidla, tyto organické prvky podporují pocit spojení s přírodou a vytvářejí klidné a harmonické životní prostředí.

Kachlíky a dlaždice jsou opět IN

Nedávno se od použití obkladů a dlažby v interiéru upouštělo. Nyní se dostávají dlaždice opět do centra pozornosti. Ne pouze jako funkční materiál do koupelen. Ale i jako umělecký prvek interiérového designu. Nebojte se experimentovat při kombinování jednotlivých barev, vzorů, textur, ale i velikostí formátu dlažby. Je jen na vás, zda zvolíte matné, či lesklé kachličky. Vneste do (nejen) vaší koupelny trochu své osobnosti a jedinečnosti. Dlaždice můžete umístit ne jen pouze vertikálně a horizontálně, pohrajte si i s netradičním diagonálním uspořádáním.

Objevte poklady z půdy

Jelikož se móda donekonečna opakuje, zajděte na půdu a pohledejte své starožitné kousky. Pokud žádné takové nevlastníte, objevte kouzlo nakupování v antikvariátech. Hodí se starožitné dekorace, ale i kousky nábytku. Retro kousek dodá modernímu prostoru charakter.

Udržitelné přírodní materiály

Jak jsme již psali, neustále stoupá poptávka po udržitelném designu. Majitelé domů začleňují do svých obytných prostor materiály šetrné k životnímu prostředí pomocí recyklovaného dřeva, bambusu, ratanu, juty a korku, čímž do popředí zájmu přinášejí do domovů pocit tepla, textury a autenticity. Při použití na nábytek, podlahy nebo dekorační akcenty tyto přírodní materiály oslavují krásu přírody a zároveň podporují ekologické povědomí a zodpovědný životní styl.

Flexibilní bydlení

Kdo vám nakukal, že v obývacím pokoji nemůže být pracovna, a ještě lépe, přestěhujte tam část jídelny a z jídelního prostoru si vyrobte svou trucovnu. Stejně tak, jako lidé improvizovali s místem v období homeofficů, inspirujte se netradičním použitím a uspořádáním svých místností. Nebudujte svůj domov pro potěšení oka návštěv, ale tak, aby byl líbivý a funkční zejména pro vaši rodinu.

Článek Trendy interiérového designu na léto 2024 byl publikován 9. července 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...