Jak si květinami ozdobit interiér?

Sponzorované odkazy:

Jak si květinami ozdobit interiér?

Jelikož je léto v rozpuku, máme všude kolem sebe spoustu květin. Ať již těch lučních, které rostou téměř všude, až po vlastnoručně vypěstované květiny z vaší zahrádky. Samozřejmě, květiny jsou nejužitečnější venku, kde nejen zdobí přírodu, ale i poskytují potravu pro hmyz. Ale pokud přemýšlíte, že si pomocí čerstvých řezaných květin ozdobíte interiér, určitě se nemusíte cítit špatně, že si pár kvítek od přírody vypůjčíte.

Čerstvé květiny dodají domovu punc elegance a luxusu. Záleží však také na tom, kam je doma umístíte a naaranžujete. Například v oprýskané váze příliš parády neudělají. Také je důležité, abyste vybrali správnou kombinaci typu vázy a květin. V moderní váze se nebude líbit lučnímu kvítí a naopak.

Květiny na uvítanou

Máte rádi filmy? A všimli jste si, že když vejdete do domu nějakého neskutečného boháče, první co vás upoutá je obří vstupní hala, ve které hrdě stojí extra drahá váza, nejlépe z čínského porcelánu s obřím pugétem květin, který by vás jistojistě stál polovinu výplaty? Zajisté to s opulentností květin u vstupních dveří nemusíte tolik přehánět, ale čerstvé květiny v chodbě udělají na hosty dojem. Ne nadarmo se říká, že si lidé, kteří k nám přijdou na návštěvu dělají obrázek podle toho, jak vypadá a voní naše předsíň.

Květiny k jídlu

Tento nadpis berte trošku s nadsázkou, jistě existuje spousta jedlých květin, o tom žádná. My ale myslíme na to, že se jí i očima, a tak si nezapomeňte ozdobit jídelní stůl. Očekáváte-li větší množství lidí, zvolte místo jedné obří vázy a květin spíše několik menších váz a skromnějších kytiček. Proč? No přeci proto, abyste na sebe viděli a nevázla komunikace. Od velikosti jídelního stolu odvoďte množství drobných váziček. Obvykle budou stačit tři, postavené do úhledné řady.

Květiny do postele

Tedy spíše na noční stolek. Krásná, jemná kytice ne příliš voňavých květin, dokáže vaši ložnici doslova rozzářit. Když se po ránu vzbudíte a pohledem zabloudíte na noční stolek, jistě budete vstávat s úsměvem.

Květiny jako umění

I květinami se dá vyjádřit, kolik umělce ve vás dřímá. Pomocí květin dodáte svým místnostem texturu, barvu a další rozměr. Krásně se dá čarovat například pomocí šeříků, pivoněk a letos tolik oblíbených hortenzií. Jejich stonky jsou majestátní a jejich květy jsou opravdu zajímavé, plné pohybu, textury a velikost ozvláštní každou místnost.

Květiny na horší časy

Děsí vás představa, že za chvíli tu bude podzim, nekonečná zima a vám budou květiny chybět? Nadbytek úrody květin můžete usušit, či zpracovat na domácí poutpurri, či si vyrobte růžový olej, anebo domácí osvěžovač vzduchu. Fantazii se určitě meze nekladou.

Tak krásné voňavé léto!

Článek Jak si květinami ozdobit interiér? byl publikován 13. července 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...