Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort

Sponzorované odkazy:

Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort

Spousta lidí má bazény, ale samotný bazén nestačí k tomu, aby obyčejná zahrada získala punc luxusního místa k odpočinku. Protože to vše není pouze a jen o bazénu… je to o všech malých detailech, díky kterým je trávení času u bazénu nádherným a opojným zážitkem.

Nakonec obyčejný bazén dnes seženete za pár tisícovek. Už to není vychytávka do zahrady pouze pro vyvolené, jak tomu bývalo v devadesátkách. Samotné místo na koupání vůbec nemusí působit extra drahým dojmem. Stačí pár popraskaných dlaždic kolem bazénu, obyčejné plastové židle a lehátka a budete vypadat před návštěvami doslova jako chudí příbuzní.

Bazén a jeho okolí by mělo působit jako oáza klidu, ve které spočinete po náročném půlroce v zaměstnání, místo, které vás obejme a budete si připadat jako v luxusním resortu, bez nutnosti si zabírat lehátka ručníky. Každý z nás si zaslouží místo, kde si bude připadat skvěle, v bezpečí a především volný jako pták. Místo, díky kterému se všechny pracovní stresy vypaří jako pára nad hrncem.

Pokud už bazén vlastníte, s jeho dispozicí příliš nenaděláte, ale můžete vylepšit jeho okolí. Třeba dlažba kolem bazénu udělá značný rozdíl. Můžete vybírat ze široké škály materiálů, přírodního kamene, dřeva, bambusu, betonu, mozaikových dlaždiček, dokonce překvapivě dobře vypadají i obyčejné cihly, když je vkusně doplníte nábytkem a květinami.

Fantazii se meze nekladou. Dříve, než se však pustíte do bezhlavého pokládání nové dlažby a předělávání, sedněte si spolu s partnerem a domluvte se na tom, v jakém stylu by měla vaše oáza klidu být. Je důležité vybrat dlažbu, zahradní nábytek a dekorace v podobném stylu, aby celkový dojem působit jako kompaktní a promyšlený celek a ne jako výprodej obchodu pro kutily po létě.

Dejte přednost materiálům, které jsou odolné, půjdou snadno udržovat, dodají vaší zahradě texturu a vizuální zajímavost a doplní svým designem zbytek zahrady. Nezapomínejte na to, že v bazénu se používá chemie a často se v jeho okolí vyskytuje vlhkost a plíseň. Proto by třeba dlažba měla být odolná vůči této zátěži. A nejen s malými dětmi oceníte protiskluzovou úpravu – alespoň v nejbližší blízkosti, kde bývá nejvíce vody.

Velice efektně vypadají také další vodní prvky – třeba malý vlastní vodopád, fontánka, maličké jezírko s vodními květinami. To vše dodá vizuální zajímavost.

Další díl článku najdete již brzy ZDE.

Článek Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort byl publikován 20. července 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...