Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort – II. díl

Sponzorované odkazy:

Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort – II. díl

minulém díle jsme se věnovali tipům na to, jak si ze svého bazénu udělat luxusní útočiště, abyste se doma cítili jako v pětihvězdičkovém hotelu u moře. V dnešním díle přinášíme další nápady. Tak se pojďte dát do čtení, ať se můžete pustit do práce a proměnit váš bazén v místo, které vám budou všichni závidět.

Nekupujte příliš barevné slunečníky – i ty se dají sehnat stylové a elegantní. Nechte si raději postavit menší pergolu, či zahradní altánek, který bude poskytovat stín a útočiště v době poledního žáru. Nakonec může fungovat i jako vlastní plážový bar pro vaši rodinu.

Charakter vašemu bazénu dodají také terénní úpravy, zajímavě umístěné kameny, nezvyklé květiny. Pozor na květiny a keříky, které umístíte v okolí bazénu – aby z nich neopadaly příliš okvětní lístky, či listy, přidělalo by vám to práci při údržbě bazénu.

Pro snadnější úklid oceníte v blízkosti bazénu prostor na uskladnění vodních hraček, brýlí, nafukovacích kruhů, vodních pistolek, ale i prostředků na údržbu bazénu. Perfektní bude také místo, kde se budou moci usušit plavky, župany a plážové osušky.

Luxusní pohodlí vykouzlí elegantní a pohodlná lehátka s polstrováním odolným proti vlhkosti, nejrůznější sedací vaky, závěsná křesílka, stylová lavička, či houpací síť pokud bude zapadat do celkového konceptu. Klidně si můžete vytvořit místečko pro převlékání do a z plavek. Aby se vaši hosté před koupáním nemuseli stydět. Tuto vychytávku nakonec oceníte i vy – nebudete chodit do domu v mokrých plavkách a přidělávat si tak doma nepořádek.

Oceníte i několik jednoduchých párů gumových plážových pantoflí, či žabek.

Luxus dodá vašemu bazénu i osvětlení – jak vnitřní v bazénu, tak i v jeho okolí. Dnes snadno seženete nejrůznější girlandy se světýlky, žárovičkami, jež jsou vhodné pro použití venku. Klidně i na baterie, ať si nemusíte lámat hlavu, jak k bazénu dovést elektřinu navíc. I květiny mohou s osvětlením pomoci – do záhonku můžete vložit světelné zápichy na solární baterii. Krásným romantickým večerům se sklenkou vína a parádním výhledem nebude nic chybět.

Předchozí díl našeho článku najdete po kliknutí ZDE.

Článek Jak si díky bazénu udělat ze zahrady luxusní resort – II. díl byl publikován 23. července 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...