Běžné problémy s bazény, které je třeba řešit během letních veder

Sponzorované odkazy:

Běžné problémy s bazény, které je třeba řešit během letních veder

S příchodem letních veder se váš bazén stane útočištěm pro ochlazení a užívání si zaslouženého odpočinku. Dlouhá období doslova spalujících teplot však mohou způsobit některé běžné problémy s bazénem, které mohou zkazit vaše letní vodní radovánky. Abychom vám pomohli udržet váš bazén v nejlepší kondici, sepsali jsme nejběžnější problémy s bazény, které mají tendenci nastat během letních veder. Okamžitým řešením těchto problémů si můžete zajistit osvěžující a příjemný zážitek z koupání po celé léto. Platí totiž pravidlo, že čím začnete problém s vodou v bazénu řešit, tím méně finančně náročné to bude. A kdo by chtěl při dnešních cenách vody uprostřed sezóny znovu bazén napouštět, že? Tak se pojďte dát do čtení!

Díky nelítostným slunečním paprskům může ve vašem bazénu nastat situace, že množství chlóru, které v bazénu máte, postupem času vyprchá. Nejenže se odpařuje, ale UV záření tomu značně pomáhá. Proto pravidelně testujte vodu v bazénu a udržujte správnou hladinu chlóru, abyste bojovali zavčas proti růstu řas a udrželi váš bazén krásně čirý a navíc bezpečný pro koupání.

Horka totiž vytvářejí doslova dokonalé podmínky pro růst řas. Když je hladina chlóru vyčerpaná a teplota vody stoupá, řasy mohou rychle osídlit váš bazén a způsobit zelenou, slizkou a nepříjemnou vodu. Ošetřete a zabraňte růstu řas šokovým ošetřením bazénu a udržením správné chemické rovnováhy. Pravidelné kartáčování a čištění povrchů bazénu může také pomoci zabránit propuknutí řasového Armageddonu.

Obvykle to ani nepostřehneme, ale pakliže jsou vedra opravdu úmorná, dochází i v našich končinách k odpařování vody. To nejen snižuje hladinu vody, ale také vede ke zvýšené chemické koncentraci a potenciální nerovnováze pH v bazénu. Jediným způsobem, jak tomuto zabránit, je používání plachty, či jiné stříšky nad bazén. Chcete-li mít bazén jak ze škatulky, budete muset také poctivě sledovat hladinu vody, případně čas od času nějakou tu vodu doplnit.

Kontrolujte také filtraci

Vyšší teploty znamenají častější používání bazénu, což se promítá do zvýšeného množství nečistot a organické hmoty ve vašem bazénu. V důsledku toho váš bazénový filtr pracuje tvrději a je náchylnější k zanášení. Čistěte nebo proplachujte filtr častěji během vln veder, abyste udrželi optimální filtraci a předešli problémům s cirkulací vody. Také pozor na fakt, že extrémní letní vedra mohou zatížit vaše bazénové vybavení, jako jsou čerpadla a motory. Přehřátí může vést k poruše zařízení a narušit správné fungování bazénu. Zajistěte, aby bylo vaše zařízení dostatečně chráněno před přímým slunečním zářením. Pokud zaznamenáte neobvyklé zvuky nebo snížený výkon, nechte své zařízení zkontrolovat a opravit místním odborníkem na bazénovou techniku.

Dle materiálu, že kterého je váš bazén vyroben, může dojít i k mechanickému poškození, díky příliš vysokým teplotám. Dlouhodobé vystavení neobvykle vysokým teplotám může způsobit namáhání konstrukce vašeho bazénu, což má za následek praskliny, netěsnosti nebo jiné strukturální problémy.

Pravidelně kontrolujte, zda váš bazén nevykazuje známky poškození, jako jsou viditelné praskliny nebo netěsnosti. Okamžité řešení těchto problémů zabrání dalšímu poškození a zachová integritu vašeho bazénu. Díky proaktivní údržbě a včasným opravám si budete moci užívat léto a vodní radovánky plnými doušky a hlavně bez starostí!

Článek Běžné problémy s bazény, které je třeba řešit během letních veder byl publikován 27. července 2024 v 07.00 v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...