Přeskočte nakupování luxusních úložných systémů a vyzkoušejte místo toho DIY projekty

Sponzorované odkazy:

Přeskočte nakupování luxusních úložných systémů a vyzkoušejte místo toho DIY projekty

V poslední době se stávají virálními videa, která se věnují organizaci a úklidu domovů. A není divu proč, za a nás nikdo neučil organizovaně uklízet, místo toho jsme se šprtali nazpaměť jména hudebních skladatelů, a za b uspořádaný domov nejenže vypadá lépe, ale ušetří vám spoustu času při neustálém hledání věcí.

Nejčastější začátečnickou chybou, když se pustíte do brutální debordelizace vašeho domu po letech hromadění věcí, kdy jste si je odkládali na dobu, kdy se budou konečně hodit, je to, že zajedete do obchodu a nakoupíte nejrůznější krabičky, boxy, rozdělovače, ozdobné skleničky a podobné věci. Správný postup je úplně opačný – a to nejen v případě, že se snažíte ušetřit finanční prostředky.

Takže jednou pro vždy – nejdříve věci roztřídit, vyhodit a darovat, a pak teprve nakoupit boxy a další úložné dekorační krabičky na věci, které si hodláte nechat.

Ano, značkové úložné boxy jistě vypadají skvěle. Barevné rozlišovače do zásuvek komod, do kterých úhledně urovnáte ponožky a spodní prádlo, jsou skvělými pomocníky. Ale jistě se bez nich obejdete a nebude to mít vliv na to, zda máte doma uklizeno. Pracujte s tím, co doma již máte. Běžná rodina během pár let nashromáždí spoustu plastových krabiček na jídlo, košíčků, dekorativních dóz a dalších podobných propriet. Tak je využijte. Pro první vlnu organizace to bude nejlepší řešení. Později, až si věci protřídíte a vašemu domu zavládne užitný minimalismus, si můžete dovolit koupit boxy ve stejné barvě, aby byl konečný look dokonalý.

Co vše lze při organizaci použít?

Krabice, krabičky od bot, prázdné obaly od potravin, skleničky s uzávěrem, plechové dózy, přihrádky do šuplíků si můžete vyrobit z kartonů – například na Pinterestu je spousta DIY návodů, jak na to, aby takové homemade rozdělovače byly nejen funkční, ale i pěkné.

Z obyčejné krabice, ve které vám přišla zásilka, uděláte designově pěknou krabici pomocí samolepicí tapety, či tak, že ji polepíte balicím papírem. Fantazii se v tomto směru opravdu meze nekladou.

Sklenice od okurek zbavte nepěkných etiket a lepidla, případně je můžete natřít a popsat křídou, či speciálním fixem na sklo – a krásné skleničky na uskladnění mouky, těstovin a cukru jsou na světě. Máte hodně koření? Z maličkých skleniček od dětské výživy si můžete vyrobit originální kořenky. Košíky na kosmetiku a další drobnosti si můžete uplést sami pomocí pedigové metody.

Pro začátek to, že chcete mít doma vše řádně roztříděné, je krok správným směrem.

Foto:

cz.pinterest.com/pin/145­030050484227913/, cz.pinterest.com/pin/520­236194461811207/, cz.pinterest.com/pin/126­6706136469552/, cz.pinterest.com/pin/224­687468903166629/,

Článek Přeskočte nakupování luxusních úložných systémů a vyzkoušejte místo toho DIY projekty byl publikován 6. srpna 2024 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...