Jak udělat z pokojových květin královny vašeho interiéru

Sponzorované odkazy:

Jak udělat z pokojových květin královny vašeho interiéru

V létě pracujeme spíše na zahradě a staráme se o venkovní květiny, ovšem je třeba nezapomínat ani na kytičky, které nám dělají radost celoročně doma. Můžete je důkladně zbavit nánosů prachu, některé můžete dát na terasu, ať si užijí sluníčko. Přemýšlíte-li nad tím, jak trošku vylepšit jejich vzhled, pak čtete správný článek.

I obyčejná kytička v květináči umí být elegantní domácí dekorací. Navíc multifunkční. Interiérové květiny nám „čistí vzduch“, přináší do domu kousek přírody a navíc působí jako skvělý interiérový doplněk. Nevěříte?

Už jenom to, jaký pro květinu vyberete květináč, dokáže změnit celkový dojem z místnosti. Preferujete v jedné místnosti květináče v jednom dekoru, anebo dáváte přednost originální barevné divočině? Volíte proutěné obaly na květináče? Keramiku? To vše je hlavně na vás a vašem estetickém cítění, ale vězte, že i s takovou obyčejnou věcí jako je květináč si můžete pohrát.

Inspirujte se v parcích a na náměstích, kde jsou zajímavé solitérní sochy osvětleny speciálním světlem. Dopřejte své květině trochu luxusu a opatřete jí vlastní světýlko. Květina tak bude večer působit nezvykle a dodá jí to zase další rozměr dokonalosti. Nemusíte zařizovat další zásuvku, klidně využijte světlo na baterie, či na solární energii. Pro takový DIY projekt vyberte květinu, která má nějakým způsobem zajímavé listy. Hra světla a stínů způsobí, že i stíny, jež bude květina vrhat, dokáží změnit večerní atmosféru místnosti. Víte, jak se vám bude krásně večer poblíž květiny číst nějaká ta zajímavá kniha? Samozřejmě si k tomu dopřejte šálek lahodného čaje.

Když už jsme zmínili čaj… Sázíte květiny pouze do nádob k tomu určených? A co třeba buclatý hrnek s puntíky po babičce? Nemyslíte, že by se v něm parádně vyjímaly bylinky na kuchyňském parapetu? Zkuste překvapit a využijte pro květiny i netradiční umístění.

Zeminu, která je pod květinou vidět, můžete ozdobit kamínky dovezenými z dovolené, nebo těmi, které jste s dětmi našli na procházce. Vypadá to velice pěkně, navíc z vlastní zkušenosti mohu doporučit, že nenechavé kočičky, které mají potřebu se hrabat v hlíně v květináči, toho rády nechají, kameny je nejspíše nebaví.

K ozdobení květináčů můžete samozřejmě také použít nejrůznější dekorativní figurky a zápichy, kterých jsou plná květinářství. A co vy? Máte nějaký tip na to, jak si z obyčejných pokojových květin udělat zajímavou dekoraci? Klidně se s námi podělte o své tipy do komentářů.

Foto: cz.pinterest.com/pin/864­902303418456384/, cz.pinterest.com/pin/602­497256427582572/, cz.pinterest.com/pin/709­528116316291414/,

Článek Jak udělat z pokojových květin královny vašeho interiéru byl publikován 10. srpna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...