Pozor! Puntíky se vrací do vašich domovů!

Sponzorované odkazy:

Pozor! Puntíky se vrací do vašich domovů!

Puntíky, kdysi stálice v oblasti módy a interiérového designu poloviny 20. století, zažívají stylový návrat. I když abych byl upřímný, myslím, že tento nadčasový vzor nikdy nikam neodešel. Neznám snad nikoho, kdo by doma neměl alespoň jednu puntíkatou věc, třeba hrneček na kávu.

V naších šatnících se také jistě najdou nějaké ty puntíkaté kousky. Proč vlastně máme ty puntíky a puntíčky tak rádi? Je to neobyčejně obyčejný jednoduchý vzor, jež dá vyniknout i dalším zajímavým dekoracím, příliš v interiéru „nekřičí“ a přitom dodá radostnou a svěží atmosféru. Puntíky umí působit rozpustile, ale i přísně elegantně, záleží na tom, na jakém kousku zdi, nábytku, dekoraci, či bytovém textilu je použijete. Celkový dojem z puntíků ovlivňuje podkladová barva předmětu, ale i samotná barvička, jež je použita na puntících.

Puntíky lze navíc použít do různých stylů designu od elektického designu až po minimalisticky zařízený interiér. Klíčem k jejich úspěšnému začlenění do moderního interiéru je výběr správného měřítka a barevného schématu. Velké puntíky mohou být odvážným prohlášením a sloužit jako ústřední bod zájmu návštěvníka, zatímco menší puntíčky a tečky mohou přidat jemnou texturu a rozkošnou zajímavost.

Pokud usilujete o dramatický dojem z interiéru, nebojte se použít tapetu s velkými puntíky na jednu akcentní zeď. Čím kontrastnější bude barva podkladu a puntíků, čím výraznější bude efekt překvapení.

Pro klidná zákoutí naopak zvolte tapetu s menším kontrastem a drobnějšími puntíčky. Malé puntíky se také dobře kombinují s jinými vzory, jako jsou proužky nebo květiny, což vám umožní kombinovat a vytvářet vrstvený, neokoukaný vzhled.

Barevné puntíky

Puntíky nemusí být pouze dvoubarevnou záležitostí. Do dětských pokojů se nebojte vybrat dekorace a tapety s barevnými puntíky. Čím víc barev, tím více radosti. Jen pozor pak na barvu nábytku – v takovém případě by měl být jednobarevný, nejlépe bílý, či z přírodního dřeva.

  • Do obývacího pokoje dodáte puntíky pomocí dekorativních povlaků na polštáře, puntíkatým přehozem, anebo puntíkatým kávovým servisem.
  • V ložnici si ustelte do puntíkatého povlečení, budete určitě usínat během minuty.
  • Kuchyň dotvoří puntíkaté hrnce, jídelní servis, či puntíkatá zástěra, ubrus, závěsy či utěrky.
  • Do koupelny můžete pořídit puntíkatý sprchový závěs, ručníky, kelímek na kartáčky, či předložku k vaně.

Nevím jak vy, ale já určitě puntíky do svého interiéru zakomponuji. Už jenom proto, že dokáží vykouzlit úsměv na tváři.

Foto:

cz.pinterest.com/pin/460­563499364690873/, cz.pinterest.com/pin/155­303887363964282/, cz.pinterest.com/pin/246­923992162951895/, cz.pinterest.com/pin/502­362533452956078/, cz.pinterest.com/pin/113­6525656001510770/, cz.pinterest.com/pin/782­148660314893254/,

Článek Pozor! Puntíky se vrací do vašich domovů! byl publikován 13. srpna 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...