Přeneste si domů nostalgickou náladu

Sponzorované odkazy:

 Přeneste si domů nostalgickou náladu

**Přesně takovou, jakou cítíte, když se na chalupě zachumláte do deky v houpacím ušáku po babičce. Zavřete oči a představte si interiér svého nejoblíbenějšího místa z dětství, tam, kde jste se cítili v bezpečí a v klidu. Přemýšlíte o praskajícím ohni vyhřívajícím babiččinu sedničku? **

Nebo možná sníte o malebném pobřežním plážovém domku s otevřenými francouzskými dveřmi, které vítají čerstvý vánek od oceánu a v dálce je slyšet jak se dohadují racci. Bez ohledu na to, jakou idylickou scenérii si představujete, trend vnášení tohoto smyslu romantické filmové nostalgie z 90. a počátku 20. století je nyní všude. Díky svým ikonickým filmovým interiérům je také láskyplně nazýván „design Nancy Meyers“. Tento nový trend je o pohodlí, šarmu a ležérní eleganci. Často se také nazývá jako rom-com design. Zkusíme to spolu?

Tento trend typicky mísí čisté linie s vintage náladou v pohodlném, ale elegantním stylu, nabízí romantiku starých hollywoodských filmů, lehkost našich dětských vzpomínek, hřejivé teplo krbu a chundelaté deky. Nesmí chybět měkké sentimentální osvětlení a svíčky.

Pomocí vrstvení dosáhnete útulnosti

Nevíte, jak tento rom-com design začlenit do vašeho interiéru? Jednoduché! Vrstvěte vzory, textury a jednotlivé barvičky. Jedním z charakteris­tických znaků rom-com designu je vytvoření hřejivé atmosféry, která vás obejme jako vaše babička. Klíčem k vytvoření této útulné atmosféry je vrstvení designových prvků, aby se zajistilo, že prostor bude budit dojem, jako v obydleném a milovaném domově, spíše než jako minimalistická bílo-bílá sterilní pitevna. Omlouvám se za přirovnání, ale bílo-bílé interiéry jsou bez duše a jeden jako druhý. Nebojte se proto míchat jednotlivé textury, látky a materiály (jako je samet, pletenina, rustikální dřevo, len, kůže, metalíza atd.), abyste vytvořili vizuálně zajímavý prostor.

Připomíná vám tento styl oblíbený hygge styl? Nejste daleko od pravdy. Hygge styl je však přeci jen skandinávský. Oba styly mají jedno společné – lákají k relaxaci, odpočinku, vypití sklenky vína a k přečtení knihy. Nabízí odpojení od hektického venkovního světe plného deadlinů a stresu. Díky rom-com designu budete moci dát vale minimalistickému uspořádání vašich místností a navíc dokážete, že jdete s dobou a máte styl.

Článek Přeneste si domů nostalgickou náladu byl publikován 27. srpna 2024 v 07.00 v rubrice Dům. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...