Jak využít spadané podzimní listí pro výzdobu vašeho domova?

Sponzorované odkazy:

Jak využít spadané podzimní listí pro výzdobu vašeho domova?

Když listy na stromech začnou měnit barvy, člověk nemůže nevidět krásu podzimní přírody. Chcete si uchovat některé z těch krásných podzimních barev tím, že na podzimní procházce posbíráte barvami hrající podzimní listí a uděláte si z něj doma dekoraci? Proč ne, však kdo by tomu odolal!

Červené, okrové, oranžové, žluté, hnědé – listí hraje všemi barvami a jeho podzimní tóny jsou v těch nejadekvátnějších barvičkách pro podzimní výzdobu jakéhokoliv příbytku. Navíc tvoření s listy pro děti poskytne zábavu během chladných dnů a vy budete mít nová umělecká díla pro dekorování vašich zdí, či prázdných poliček. Vzpomeňte si na vaše dětství, my si něco nahráli s barvami, listím a podzimními dary přírody – kaštany, šípky a žaludy.

Podzimní listí je skvělým doplňkem k ozdobám z dýně a lze si z něj vyrobit aranž do vázy, anebo kouzelný podzimní věnec na dveře. Proč utrácet peníze za falešné listy z umělé hmoty v obchodě, když to pravé můžete získat zdarma? Navíc skutečné listy mají vzhled, jak barvy, tak textury, které nelze nikdy dokonale napodobit látkou nebo plastem. Jako bonus se krásně projdete po parku, nebo lese a nadýcháte se čerstvého podzimního vzduchu.

Máte-li strach, že vám doma listy uschnout a zhnědnou, vězte, že se dá zakoupit speciální pečetidlo, které je udrží přesně ve stavu, ve kterém je z přírody donesete. Méně funkční, za to levnější alternativou, je ponořit stopky listů do vosku, například z čajové svíčky.

Chcete-li podzimní listí narovnat, dejte jej mezi těžké knihy, nebo opatrně přežehlete přes pečicí papír. Můžete pak snadno s dětmi vytvořit girlandu z listů, stačí přírodní provázek a děrovačka a navléct listí, budete mít nádhernou podzimní výzdobu na okna.

Listy vypadají překrásně ve váze s větvičkami šípků a dalšími podzimními přírodninami. Ale i jako krásný doplněk kytice růží. Za ní nemusíte utrácet majlant, stačí zakoupit balení růžiček v obchodním domě, přidat pár větviček šípků a listy spadané ze stromů. Jednoduchá a přitom velice efektivní dekorace doprostřed stolu.

Věnec na dveře jsme již zmiňovali, vyrobte věnec na dveře pouze z listů, anebo jej ozdobte kaštany, šiškami a žaludy. Fantazii se meze nekladou, ale jediné, co vás to bude stát, bude trocha úsilí.

S dětmi můžete pomocí barev a listů vytvořit společný rodinný obraz, který vystavíte v obývacím pokoji. Zabavíte je, procvičíte motoriku a budete mít doma jedinečné umělecké dílo.

Článek Jak využít spadané podzimní listí pro výzdobu vašeho domova? byl publikován 8. října 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...