Jak co nejlépe pečovat svou podzimní zahradu I. díl

Sponzorované odkazy:

Jak co nejlépe pečovat svou podzimní zahradu I. díl

Na podzim mají zahrádkáři plné ruce práce. Nejdříve kupa starostí s tím, aby včas sklidili a uchovali úrodu na horší podzimní a zimní časy. Výroba kompotů, pickles, zavařování džemů, čalamád, sirupů a podobná dřina. Tím, že si do spíže vyrovnáte zavařené dobroty pro vás podzim rozhodně nekončí. Ba právě naopak! Zajímá-li vás, co vše je třeba na zahradě během podzimu stihnout, pak čtete správný článek!

Zahradu nemusíte na podzim nechat ležet ladem poté, co vytrháte poslední mrkev. Za a se musíte postarat o záhonky a za b, vždyť existuje spousta květin a keřů, které dodávají krásu vaší zahrádce i na podzim.

Možná se to nezdá, ale říjen a listopad jsou velice důležité měsíce pro vaši zahradu, aby mohla na jaře zdobit okolí v celé své kráse. Letničky nám poskytují svá poslední kvítka, ze kterých se chodí „napít“ nejrůznější druhy hmyzu před krutou zimou. Pomalu se na naši zahrádku přesouvají i chtěná a nechtěná zvířata – ježci a bohužel i myši a krysy. Kupy spadaného listí jsou útočištěm pro nejrůznější zvířata, bohužel i pro některé škůdce. Nezapomeňte své, zejména malé stromky, začít chránit před okusem od srnek a zajíců. Určitě je lepší kmínky stromků obalit nyní, než se této „zábavě“ věnovat v půlmetrovém sně­hu.

Na podzim vaší zahradu nemusí zdobit pouze prázdné větve listnatých stromů, ale určitě tam budete mít pár kvetoucích květin, jako jsou měsíčky, slunečnice, hortenzie, astry, maminky a červené šalvěje, stejně jako některé mrazuvzdorné rostliny plné listů, jako je okrasná kapusta. Tyto „poslední mohykánky zahradní sezóny“ dodají posmutnělé podzimní zahradě barvu a život. Skvěle vypadají keře a keříky, které jsou ozdobné svou netradiční barvou, nemáte-li na zahradě zatím žádné, určitě popřemýšlejte o jejich pořízení, abyste se mohli příští rok na podzim pochlubit krásně barevnou zahrádkou.

Článek bude mít pokračování příště ZDE.

Článek Jak co nejlépe pečovat svou podzimní zahradu I. díl byl publikován dnes v rubrice Zahrada. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...