Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - I. díl

Sponzorované odkazy:

Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - I. díl

Halloween, svátek plný tajemna a kouzel se blíží a obvykle je obdobím, kdy se hranice mezi světem živých a mrtvých stírá. Tento podzimní svátek je ideální příležitostí k tomu, abychom do našich domovů přinesli trochu mystiky a pozitivní energie. Jedním ze způsobů, jak toho dosáhnout, je umístění čarovných krystalů, které mohou nejen ozdobit náš interiér, ale také přinést harmonii a ochranu do vašeho domu. V tomto článku se podíváme na to, jaké krystaly jsou pro váš domov nejvhodnější a jak je správně využít, aby nám přinesly co nejvíce prospěchu.

Po staletí se krystaly používají v domácnostech k zahnání negativních pocitů, povzbuzení prosperity, zlepšení spánku a vytvoření harmonie. I ty nejběžnější krystaly na trhu fungují na vibrační úrovni a mají schopnost léčit, chránit a transmutovat energii. Říká se, že krystaly vám pomohou zajistit, aby váš prostor zůstal útulný a bezpečný. Pokud právě začínáte používat krystaly, výběr toho správného může být namáhavý. Proto jsme sepsali článek, který se hodí pro úplné začátečníky v oblasti používání krystalů a drahých kamenů. Když už nic jiného, budou tyto kamínky příjemnou podzimní výzdobou, pomohou-li vám dodat energii, či vyřeší-li nějaký váš zdravotní problém, bude to příjemný bonus navíc. Kdy jindy takový článek vydat, než v období prapodivných událostí a kouzelného období, že?

Jak vznikají krystaly?

Krystaly se tvoří, když se minerály spojují do specifického vzoru – tento vzor určuje typ krystalu (ne vnější vzhled). Kombinace tepla a tlaku pod zemí vytváří krystaly z tekutých minerálů – proces, který často trvá miliony let. Uvažujeme o krystalech jako o DNA Země, protože obsahují chemické otisky geologického vývoje, který vytvořil jejich strukturu. V některých původních kulturách, ve kterých lidé na sílu krystaly věří, jsou krystaly označovány jako „mozkové buňky Matky Země“, protože změny, kterými krystal procházel během tisíců let, jsou zaznamenány v jeho složení!

Nejběžnější krystaly pro domácnost

Podle odborníků má každý krystal má specifickou vibraci, která absorbuje a transformuje energii, takže byste měli umístit specifické krystaly do různých oblastí vašeho domova, abyste splnili jedinečné potřeby prostoru. Krystalová terapie, chcete-li krystaloterapie, je alternativní léčebná metoda, která využívá energetické vlastnosti krystalů, drahokamů a polodrahokamů k podpoře zdraví (duševního i fyzického). Krystaloterapie pomáhá harmonizovat tělo, duši a dokonce i prostor, ve kterém žijeme.

Zde jsou čtyři nejuniverzálnější krystaly, které vám pomohou s čarováním pomocí krystalů začít:

Černý turmalín

Černý turmalín, jeden z nejvíce uzemňujících krystalů, chrání před všemi formami negativní energie, geopatickým stresem a elektromagnetickými impulsy – zářením. Abyste ochránili svůj domov, umístěte kousek černého turmalínu do každého z hlavních rohů budovy nebo pozemku zvenku. Pokud chcete extra ochranu v konkrétním prostoru, umístěte krystal do každého rohu této místnosti. Účinnost krystalů můžete prý umocnit, pokud je aktivujete nějakým vaším přáním, prosbou. Měli byste říci něco jako: „Kéž je tento domov a všichni uvnitř vždy chráněni.“

Citrín

Pokud toužíte mít doma hojnost a prosperitu, citrín je nutností. Umístěte tento nažloutlý křemen do rohu bohatství – jihovýchodního rohu vašeho domova nebo kanceláře. Citrín je někdy nazýván „kamenem obchodníka“, protože se historicky používal k úspěchu v práci a vyzařuje energii na všechny zúčastněné. Při nákupu citrínu buďte opatrní, protože nepoctiví prodejci občas tepelně upravují ametyst, levnější krystal, aby vypadal jako citrín.

Růženín

Vytvořte si ve své ložnici bezpečné útočiště umístěním několika krystalů růženínu do celého prostoru, abyste vytvořili atmosféru jemné laskavosti. Růženín aktivuje a vyrovnává srdeční energii a představuje vibraci uklidňující, konejšivé lásky. Protože podporuje odpočinek a sladké sny, je to také vhodný krystal do dětských pokojů.

Šungit

Moderní domácnosti jsou přetíženy škodlivou energií z elektromagne­tických frekvencí, kterou vysílají počítače, mikrovlnky a chytré telefony. Bylo prokázáno, že speciální vlastnosti šungitu neutralizují a čistí škodlivé záření. Umístěte kousek šungitu na svůj stůl, abyste transformovali elektromagnetické záření a udrželi váš pracovní prostor čistý. Menší kousky Šungitu byste také měli dávat do blízkosti zásuvek, když nabíjíte elektroniku. Šungit je také znám svým vlivem na očistu vody. V tomto spojení jste již o něm jistě slyšeli.

Při nákupu krystalů zvažte velice pečlivě, od koho je kupujete. Bohužel jsou stále běžné neetické těžební praktiky a krystaly tuto negativní energii pohlcují. Pokud je to možné, doporučujeme navštívit přehlídku drahokamů nebo minerálů, protože se budete moci setkat přímo s kvalitními prodejci, navíc si budete moci vybrat krystal, který vám bude nejvíce svou energií vyhovovat.

Článek bude brzy pokračovat ZDE.

Článek Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - I. díl byl publikován dnes v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...