Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - II. díl

Sponzorované odkazy:

Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - II. díl

předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak ve svém domově pomocí krystalů nastolit harmonii a klid. Dnes vám přinášíme pokračování tohoto lehce čarodějnického článku. Ať už hledáte teplejší podzimní atmosféru, trochu čarodějnické strašidelnosti do vašeho domova, nebo prostě rádi sbíráte krystaly a chcete vědět, které z nich je nejlepší vystavit během podzimních měsíců, máme pro vás seznam dalších kamenů, které vám jistě na vaší cestě za poznáním hojivých vibrací pomohou.

Určitě se přistihnete, že vás přitahuje konkrétní krystal. Přesně ten byste si měli zakoupit. Je velká pravděpodobnost, že vám budou vyhovovat jeho vibrace, či chcete-li energie. Stejně tak, pokud najdete na procházce nějak zajímavý kamínek, který vám padne do oka, aniž byste o tom přemýšleli, odneste si jej domů – třeba jako ozdobu do květináče.

V minulém díle tohoto článku jsme psali o čtyřech základních krystalech, dnes se zaměříme na další, které nejenže vám budou prospěšné, ale budou svou barvou a energií ladit s podzimní atmosférou.

Karneol pro nové začátky

Oranžový a někdy až červený, nápadně připomíná podzimního listí. Karneol je krásný kámen, který se hodí k podzimním dekoracím, je vhodný pro lidi, kteří se narodili ve znamení panny a váže se k podzimnímu období. Říká se o něm, že je to kámen nových začátků. Karneolem vneste do svého rodinného prostoru pro setkávání více rovnováhy, relaxace a štěstí. Skvěle se doplní s minule zmíněným citrínem jež vnáší do příbytku hojnost, pozitivní energii a radost.

Magické tygří oko

Svou krásnou měňavou nahnědlou barvou jako by si přímo říkal o použití během podzimních měsíců, že? Je to extrémně ochranný kámen, stabilizuje náladu, zklidňuje, hodí se pro lidi narozené během podzimu ve znamení štíra a také lvy, panny, býky, blížence a raky. Pomůže vám bojovat proti podzimní depresi, zmírňuje dušnost při nachlazení, pomůže vám při přijímacím pohovoru, ochrání před špatnými dušemi. Posiluje páteř a kosti a dokonce prý podporuje regeneraci jater.

Červený jaspis pro uzemnění

Jaspis je kámen, který se dá sehnnat v mnoha barvách a provedeních, ale červená odrůda je ta pravá pro podzimní čarování. Nejen, že tento krystal nabízí uzemňovací energii svým spojením s kořenovou čakrou, přináší také uklidňující zemskou energii do vašeho domova, je to silně ochranný kámen, budete se tak v jeho přítomnosti cítit v bezpečí. Aktivuje v nás vůli, odvahu a vytrvalost, posiluje srdce a krevní oběh, pomáhá při žaludečních a zažívacích obtížích, ale také při porodu.

Zkamenělé dřevo – gagát

Gagát je zkamenělé dřevo, které vypadá doslova jako uhlí. Je velmi silným ochráncem před těžkými a negativními energiemi. Ochraňuje naše finance a podnikání. Má velmi uklidňující energii, je výborným pomocníkem u lidí s depresemi, úzkostmi a jinými psychickými problémy. Jedním z největších důvodů, proč se tento léčivý krystal dostal na tento náš seznam, je to, že nás propojuje s našimi předky, a právě v tomto ročním období Halloweenu a Dušiček, se jistá vzpomínka a propojení s našimi kořeny opravdu hodí. Pomáhá ukončit smutek a zapomenout na bolest, kterou nám odchod našich blízkých způsobil. Je vhodný zejména pro kozorohy, někdy se nazývá také jako „černý janar“, i když k tomu není žádný vědecký důvod, laicky řečeno, nehledejte s jantarem žádný příbuzenský vztah. A s čím vám zkamenělé dřevo, či chcete-li gatát pomůže?

Zmírňuje menstruační křeče a astmatické záchvaty, zklidní záněty kloubů, uleví při revmatismu, zastaví problémy žaludku, močového měchýře a pleti, tlumí horečku, kdysi se i používal jako podpůrná léčba tuberkulózy. Využití je opravdu hodně, navíc vypadá skvěle jako součást podzimních čarokrásných dekorací.

A co vy? Věříte na sílu krystalů? Používáte je doma pouze jako dekoraci, anebo i jako pomůcku k větší harmonii? Podělte se s námi o tipy na další kameny, které jsme opomněli zmínit.

První díl tohoto článku najdete ZDE.

Článek Nechte se očarovat tajemnou silou krystalů - II. díl byl publikován dnes v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...